latinica  ћирилица
20/11/2015 |  12:13 | Autor: RTS

Maljković: Sa dozom opreza dočekujemo Njemačku

Selektor ženske košarkaške Marina Maljković rekla je da nacionalni tim sa dozom opreza dočekuje selekciju Njemačke na startu kvalfikacija za prvenstvo Evrope.
Marina Maljković, selektor Ženske košarkaške reprezentacije Srbije (arhiv) - Foto: RTRS
Marina Maljković, selektor Ženske košarkaške reprezentacije Srbije (arhiv)Foto: RTRS

"Očekuje nas američka škola, sa tamošnjih univerziteta, ne možda toliko talentovana, ali po borbenosti i timskom duhu, Njemačka može biti nezgodan protivnik. Ističe se Romi Bar, dobro je poznajem. Ako odigramo kako znamo, sa dozom zrelosti, mislim da ćemo se radovati", rekla je Maljković.

Ona je dodala je Dajana Butulija operisala slijepo crijevo i neće biti u sastavu za meč protiv Njemačke, dok najvjerovatnije neće igrati ni kapiten Milica Dabović.

"Dajana nije jedina koja neće igrati. Pustila sam Milicu Dabović ranije iz kluba da bi se liječila i što bolje spremila. Pokušaće pred posljednji trening da bude u timu, ali teško će se to desiti. Srbija nije ista bez dvije igračice iz prve postave, ali sam sigurna da će djevojke uspjeti da nadoknade njihovo odsustvo", poručila je Maljković.

Јedna od najboljih srpskih košarkašica Sonja Petrović nada se da će ekipa ponoviti partije sa prvenstva Evrope, kada je osvojena zlatna medalja.

"Trudile smo se cijele nedjelje da ostanemo koncentrisane i fokusirane. Specifično je što igramo na domaćem terenu. Znamo šta nas čeka sutra, imamo poteškoće, ali pokušaćemo da ponovimo partije sa EP, vjerujem da rezultat neće izostati", izjavila je Petrović.

Јelena Milovanović ističe da jedva čeka da istrči na parket pred domaćom publikom.

"Ovaj tim djeluje profesionalno od okupljanja i pozivam publiku da dođe u što većem broju", istakla je Milovanović.

Utakmica između Srbije i Njemačke igra se u subotu od 19 sati u hali Pionir, a ulaz je besplatan.

Košarkašice Srbije su u kvalifikacionoj D grupi, gdЈe su još Luksemburg i Ukrajina.