latinica  ћирилица
20/11/2015 |  15:37 ⇒ 17:23 | Autor: RTRS

Pet dana borba sa požarom u Kneževu

Nepristupačan teren, visoko rastinje, gusto šiblje i vjetar koji konstantno duva otežavaju pristup i gašenje požara u na području sela u opštini Kneževo, koji već pet dana radnici šumskog gazdinstva Čemernica i mještani pokušavaju da ugase.
Požari u Kneževu - Foto: RTRS
Požari u KneževuFoto: RTRS

U Kneževu od nedjelje pokušavaju da ugase požare na lokacijama sela Ravni Sto i Đukići, a stanje je, kažu, trenutno pod kontrolom.

Radnici Šuma Republike Srpske kažu da svim snagama nastoje da požare ugase. Trenutno, nekoliko domaćinstava na području sela Đukići su u opasnosti, ali nadaju se da vatra neće stići do kuća.

Oko dvadesetak ljudi je na terenu, a vatrogasnih vozila i vatrogasaca u Kneževu nema. Kažu nam da su protekle noći jedino u pomoć pristigli vatrogasci iz Kotor Varoša.

Požari gore u kanjonu rijeke Cvrcke, a zbog konfiguracije terena pristup vatrogasnim vozilima je onemogućen. Јedan požar je prešao iz opštine Kotor Varoš, a za drugi koji se pojavio u Đukićima, kažu da da su ga podmetnuli pojedini mještani.

Јak vjetar koji konstantno duva ne pomaže u ovoj situaciji. Mještani i svi oni koji gase požare, nadaju se kiši koja bi ugasila vatru na području Kneževa.