latinica  ћирилица
20/11/2015 |  16:33 ⇒ 17:40 | Autor: RTRS

Asfaltiranje puta u Pelagićevu

U Pelagićevu je završeno asfaltiranje makadamskog puta, sredstvima mještana i iz opštinskog budžeta. Uskoro je planirano povezivanje asfaltom još dvije seoske povratničke mjesne zajednice, a sredstva su obezbijeđena u budžetu Federacije BiH i Posavskog kantona.
Pelagićevo - asfalt - Foto: RTRS
Pelagićevo - asfaltFoto: RTRS

Drago Јovičić iz zaseoka Perići u MZ Porebrice, kaže da se ljeti nije moglo živjeti od velike prašine na ovom putu , dok je u zimskom periodu put često bio blatnjav, pa i neprohodan . Situacija je sada potpuno drugačija.

''Sad je stvarno vo fantazija, tako dobro, nema više prašine, i mladi narod će da ostaje kod svojih kuća, neće odlaziti u gradove'', naveo je mještanin Porebrice u Pelagićevu, Drago Јovičić.

Izgradnju i asfaltiranje puta omogućili su sopstvenim sredstvima mještani, ali i Opština Pelagićevo

Načelnik opštine Pelagićevo, Simo Stakić je naveo da je ukupna vrijednost projekta  69 hiljada maraka  a da su građani učestvovali sa 50 odsto kojim se ovom priliko i zahvalio.

 Opštinska uprava je, ipak, sa Vladom Posavskog kantona i Vladom Federacije uspjela da dogovori asfaltiranje još jedne značajne saobraćajnice, koja bi povezivala dvije povratničke seoske zajednice u Pelagićevu.

"Ostalo je ono operativno da dogovorimo kako i na koji način i ko će biti nosilac posla, ali to su tehničke stvari, evidentno je, odluka je donesena i da su serdstva rezervisana'', kaže Stakić.

 Izvođač radova biće poznat već naredne sedmice, a realizacija posla očekuje se odmah nakon toga, samo ako vremenski uslovi budu dozvoljavali, kažu u Opštini.