latinica  ћирилица
20/11/2015 |  19:03 ⇒ 19:08 | Autor: Večernje novosti

ABA-Partizan izvukao pobjedu protiv Tajfuna

Košarkaši Partizana upisali su važnu pobjedu protiv Tajfuna, rezultatom 89:85, u prvom meču 11. kola regionalne ABA lige.
Partizan (foto:Budućnost VOLI) -
Partizan (foto:Budućnost VOLI)

Partizan je odigrao još jedan u niz loših mečeva, ali je ovoga puta uspio da ostvari važan trijumf koji će mu donijeti samopouzdanje i skok na tabeli.

Igrači Petra Božića bili su posljednji na tabeli pred ovo kolo, a sada su sedmi sa skorom 4-7, koliko ima i Tajfun na poziciji ispod.

Crno-bijeli su odlično otvorili utakmicu i imali prednost na kraju prve četvrtine, ali je uslijedio pad koji su Slovenci iskoristili. Igrači Tajfuna napravili su seriju 12:0 i preuzeli kontrolu nad mečom.

Sve do četvrte dionice domaći tim je bio na pet-šest poena zaostatka. Ipak, nije se ponovio scenario iz prošlih mečeva, pa je poslije trojki Anđušića i Cvetkovića, Partizan došao do četiri poena razlike. Kada se činilo da će nešto mirnije privesti meč kraju, na scenu je stupio Sandi Čebular, najbolji pojedinac susreta.

Pogodio je dvije nestvarne trojke za -1, ali je u penal završnici promašio jedno slobodno bacanje koje je na kraju odlučilo. Anđušić je bio siguran sa penala za konačnih 89:85.

Upravo je Čebular blistao u Pioniru postigavši 29 poena (8-11 za dva), uz 3 skoka i 4 asistencije. Međutim, to nije bilo dovoljno da se neutrališe činjenica da su u ekipi Partizana šestorica igrača imala dvocifren učinak.

Najefikasniji je bio Kevin DŽons sa 17 poena i 9 uhvaćenih lopti, a tri poena manje imao je Petar Aranitović koji je držao ekipu većem dijelu prvog poluvremena. Cvetković je meč završio sa 11 poena, dok su po 10 imali Marinković, Vitkovac i Anđušić.

Osim Čebulara, u timu Tajfuna odličnu partiju pružio je Bolčina sa 14 poena, 11 je dodao Ponjavić, dok je Bratož uz 7 asistencija upisao i 10 poena.

U sljedećem kolu Partizan gostuje Cedeviti, dok Tajfun dočekuje makedonski MZT iz Skoplja, a oba meča su na programu u nedelju.