latinica  ћирилица
20/11/2015 |  19:15 ⇒ 21:49 | Autor: RTRS

Anonimusi Hrvatske otkrivaju osobe povezane s terorizmom u BiH (VIDEO)

I Anonimusi Hrvatske objavili su rat džihadistima. Na svoj fejsbuk stranici do sada su objavili više od 80 fotografija sa imenima i prezimenima lica iz BiH, za koja tvrde da su teroristi i da podržavaju Islamsku državu.
Anonimusi - Foto: Screenshot
AnonimusiFoto: Screenshot

Za Televiziju Republike Srpske hrvatski hakeri su poručili da je ovo samo početak i da neće stati dok ih sve ne otkriju. Kažu da su objavljene podatke preuzeli iz interne baze Ministarstva bezbjednosti BiH, jer oni ne žele da ih podijele sa drugim agencijama. 

Operacijom Bosna i Hercegovina hakerska grupa Anonimusi Hrvatske poručuje kako kažu teroristima i njihovim simpatizerima, da će ih raskrinkati. Da ozbiljno misle pokazali su i objavljivanjem 81 fotografije sa ličnim podacima lica iz BiH za koja tvrde da su povezana sa terorizmom i ISIL- om. Na ovaj korak su se odlučili jer, kako navode, BH službe ove podatke skrivaju od javnosti, policije i institucija u Evropi.

Do sada su kažu njihovi hakeri rasturili preko 400 sajtova ili kanala komunikacije Islamske države. Negiraju navode pojedinih medija da su "upali" u bazu Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine.

Svaku infomaciju do koje dođu javno će objaviti. Obećavaju da će svaki vebsajt koji pronađu i uoče da ima bilo kakve veze sa Islamskom državom, srušiti. Teroristi, već smo u vašim uređajima, znamo šta radite -poruka je Anonimusa Hrvatske.