latinica  ћирилица
20/11/2015 |  21:19 | Autor: Večernje novosti

Na listi najboljih mladih fudbalera petorica Srba

Među 101 našli su se: Aleksandar Mitrović (Njukasl), Andrija Živković (Partizan), Predrag Rajković (Makabi - Tel Aviv), Nemanja Maksimović (Astana) i Luka Јović (Crvena zvezda).
Mlada reprezentacija Srbije - Foto: B92
Mlada reprezentacija SrbijeFoto: B92

Na listi 101 najboljih mladih igrača svijeta po izboru portala "101 najbolji gol", nalaze se petorica fudbalera iz Srbije: Aleksandar Mitrović, Andrija Živković, Predrag Rajković, Nemanja Maksimović i Luka Јović. Zanimljivo je da nema Marka Grujića (Crvena zvezda), koji je u posljednje vrijeme u žiži srpskih medija.

Ovu listu je decenijama objavljivao španski "Don Balon", a od njegovog gašenja tradiciju je preuzeo ovaj portal, pa je listu od 101 igrača rođenih poslije 1. januara 1994. godine, postavio po azbučnom redu, iza svakog fudbalera je i kratak opis, kao i predviđanje u kom smjeru će im ići karijere.

Mitrović bi trebalo da postane prva "devetka" Njukasla, za Živkovića stoji da bi mogao da bude "srpski Mesi", a za Јovića "Radamel Falkao". Od Rajkovića se očekuje da bude najbolja "jedinica", a od Maksimovića da rješava velike mečeve kao finale SP u Novom Zelandu.

Na spisku su i Marsijal, Sterling, Depaj, Čan, Injaki Vilijams, Јanis Hadži, Gabrijel "Gabigol", Alen Halilović, Adnan Јanuzaj, Mateo Kovačić...