latinica  ћирилица
20/11/2015 |  21:56 ⇒ 21/11/2015 | 08:10 | Autor: RTRS

Mostar: Eksplodiralo pirotehničko sredstvo ispred auta generala Јeleča

Iz policijskih izvora potvrđeno je da je u tunelu "Salakovac" večeras došlo do eksplozije pirotehničkog sredstva ispred vozila u kojem je bio načelnik Zajedničkog štaba OS BiH Anto Јeleč.

U tunelu Salakovac eksplodiralo pirotehničko sredstvo, nema povrijeđenih, a incident nema veze sa terorizmom, pišu sarajevski mediji.

Direktor SIPA-e Perica Stanić, potvrdio je, pišu mediji, da ova agencija nije izlazila na mjesto događaja "što ukazuje da se ni u kojem slučaju ne radi o terorizmu". Stanić dodaje da je SIPA spremna izaći na teren ako ih nadležni pozovu.

Takođe, i direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač potvrdio je da ni pripadnici FUP-a nisu izlazili na mjesto događaja. Na teren nisu izlazili ni tužioci Tužilaštva BiH, te da je za slučaj nadležno Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona.

"Bila je eksplozija u tunelu Salakovac. Јa nisam povrijeđen niti je moje vozilo oštećeno. Samo sam prošao kroz dim. Јa sam to vidio i prijavio sam policiji. Oni vrše istragu", rekao je Јeleč.

Policija u Mostaru privela je na informativni razgovor osobe iz automobila koji je prošao večeras kroz tunel "Salakovac" neposredno prije eksplozije.

Prema policijskim izvorima, najvjerovatnije je naprava bačena iz vozila u pokretu, a primijećeno je vozilo koje se brzo udaljavalo.