latinica  ћирилица
21/11/2015 |  17:13 ⇒ 21:32 | Autor: TANЈUG

Đoković u finalu Mastersa u Londonu

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković peti put u karijeri, četvrti put uzastopno, plasirao se u finale završnog Mastersa, pošto je danas u Londonu savladao Španca Rafaela Nadala sa 6:3, 6:3.
Novak Đoković - Foto: Getty Images
Novak ĐokovićFoto: Getty Images

Meč je trajao 79 minuta, a Đoković je fantastičnom igrom u međusobnom skoru izjednačio na 23:23.

Đoković će sutra u finalu, njegovom 15. uzastopnom ove sezone, što je novi rekord, igrati protiv boljeg iz drugog polufinala u kojem se sastaju Švajcarci Rodžer Federer i Stanislas Vavrinka.

Đoković: Izvukao sam maksimum

Poslije ubjedljivog trijumfa protiv Rafaela Nadala u polufinalu završnog Mastersa u Londonu Đoković nije krio da je zadovoljan igrom.

- Odlično sam igrao od početka, trudio sam se da diktiram tempo i budem agresivan. Mislim i da je Rafa igra odlično, ali kad je to bilo najpotrebnije ja sam izvukao maksimum - rekao je Đoković na konferenciji za medije.

Sa druge strane, Nadal je čestitao srpskom teniseru i ocijenio da je on u ovom trenutku skoro nepobjediv.

- Sjajan je, oduvijek je imao dobar ritern, ali sad mu je i servis odličan. Smanjio sam razliku u odnosu na ostale, za Novakom možda i ne, ali vidjećemo šta će donijeti 2016. godina - izjavio je Španac.

Đoković će sutra od 19 sati igrati za petu titulu na završnom Mastersu, četvrtu uzastopnu, protiv boljeg iz švajcarskog polufinala Stan Vavrinka - Rodžer Federer.