latinica  ћирилица
21/11/2015 |  17:23 ⇒ 17:46 | Autor: TANЈUG

London: Policijska akcija, uhapšena tri muškarca

Ukradeni BMW sa belgijskim tablicama izazvao je danas uzbunu u centru Londona, a u policijskoj akciji uhapšena su trojica muškaraca, dok je dio grada u kojem se odvijala akcija bio potpuno blokiran, navode britanski mediji.
Britanska policija - Foto: AP
Britanska policijaFoto: AP

U akciji hapšenja učestvovali su i policijski helikopter, ambulantna i vatrogasana kola, navodi list "Indipendent".

Policajci su tokom akcije blokirali to područje, zaustavili saobraćaj na ulici Blekfrajars i raskrsnicu Sent DŽordž, a takođe su upozoravali građane koji su se zatekli na licu mjesta da se odmaknu od prozora.

Portparol londonske policije je naveo da su ulice blokirane zato što je sumnjivo vozilo zaustavljeno na raskrsnici dva puta.

- Ljudi koji su se nalazili u vozilu - trojica muškaraca - uhapšeni su pod sumnjom na krađu motornog vozila - rekao je portparol "Indipendentu" i dodao da se oni trenutno nalaze u pritvoru u jednoj policijskoj stanici na jugu Londona.

Na fotografijama sa lica mjesta se vidi da automobil, sivi BMW, ima belgijske registarske tablice.

Nakon što je akcija hapšenja okončana, saobraćaj je ponovo krenuo ulicom Vaterlu, dok su raskrsnica Sent DŽordž i ulica Blekfrajars ponovo otvorene.

Ovaj incident je uslijedio nedjelju dana poslije terorističkih napada u Parizu, u kojima je poginulo 130 ljudi. Јedan broj izvršilaca tog napada, za koji je odgovornost preuzela Islamska država, imali su belgijsko državljanstvo.