latinica  ћирилица
23/11/2015 |  10:39 ⇒ 10:42 | Autor: B92

"U važnim poenima Federer je nervozan, a Novak čelik

Anabel Kroft, bivša teniserka, sada analitičarka, kaže da je osjetila veliku nervozu kod Rodžera Federera u finalu u neđelju.

Kroft smatra da Đoković u poslednjih nekoliko godina dominira protiv Federera i da se to najviše oseća u najvažnijim poenima.

“Ovo je bio potpuno drugi meč u odnosu na njihov duel u grupi. Sjedila sam pored terena i mogla sam da osjetim tenziju koja je prolazila krot Federerovo tijelo. Svaki put kada je dobio malu šansu da se vrati u meč. Mislim da nije nijednom tokom meča igrao slobodno“, kaže Anabel Kroft.

“Mogli ste da osjetite tenziju i nervozu u važnim poenima, mislim da je upravo zbog toga Novak osvojio sve veće titule protiv njega u prethodnim godinama. Dva Vimbldona i US open, to su najveći turniri na kojima je mogao da se osjeti pritisak koji Federer ima.“

Nekadašnja britanska teniserka smatra i da Đokovićev govor tijela u finalu pokazje kakav je on igrač.

“U posljednjem gemu je bilo mnogo tenzije. Kada je Rodžer izgubio prvi poen, u drugom ste mogli da vidite promjenu kod Novaka. Udarao je lopticu toliko čisto, postoji određeni zvuk kada tako loptica udari žice. Iznenada, na teren se spustio čelični zid. Nije udarao lopticu najjače i sa prevelikom dubinom, ali kao da je u sebi rekao: ’zatvaram radnju, moraćeš da me skloniš i nadjačaš’. To je bilo to, neumoljivi čelik. Mogli ste da osjetite čelični karakter kod Novaka.“