latinica  ћирилица
23/11/2015 |  11:06 ⇒ 12:50 | Autor: TANЈUG

Svjetski mediji: Maestro Đoković dominira i prkosi logici (VIDEO)

Svjetski mediji saglasni su u ocjeni da je dominacija Novaka Đokovića u 2015. godini nevjerovatna, utrkuju su sa komplimentima na račun srpskog tenisera poslije trijumfa nad Rodžerom Federerom u finalu završnog Mastersa u Londonu i procjenjuju koji su njegovi konačni dometi.
Đoković vladar Mastersa - Foto: Screenshot
Đoković vladar MastersaFoto: Screenshot

Svjetski mediji saglasni su u ocjeni da je dominacija Novaka Đokovića u 2015. godini neverovatna, utrkuju su sa komplimentima na račun srpskog tenisera poslije trijumfa nad Rodžerom Federerom u finalu završnog Mastersa u Londonu i procjenjuju koji su njegovi konačni dometi.

"Srbin je kompletirao fantastičnu sezonu, tri gren slema, šest mastersa, 11 turnira i na kraju, postao je prvi čovjek u 46 godina dugoj istoriji ATP-a, koji je vezao četiri završna Mastersa, čime je oborio rekord Ivana Lendla od tri u nizu", ocjenjuje Rojters.

Bi-Bi-Si (BBC) je konstatovao kako je je Đoković u sinoćem meču protiv Federera "prkosio logici" jer je osvojio 82 odsto poena na drugi servis i "samo" 62 odsto na prvi.

Podsjeća se i na činjenicu da Novak još nije osvojio Rolan garos i prenosi njegova izjava da će gren slem u Parizu i 2026. biti na vrhu liste prioriteta, ali svakako ne jedini, pošto su na programu i Olimpijske igre u Riju.

Španski As naziva Đokovića kraljem svjetskog tenisa i navodi kako je "Maestero" u tom stilu završio 2015. godinu.

I mediji u regionu isticću Đokovićevu dominaciju, a hrvatski Index u "Top 4" vesti donosi naslov: Savršen kraj savršene sezone.

Đoković je sinoć u finalu savladao Rodžera Federera sa 6:4, 6:3.

Đoković se video-porukom zahvalio fanovima

Nakon proglašenja pobjednika, Đoković je svojim fanovima priredio pravi spektakl.

Prvi reket svijeta javio se uživo preko Fejsbuka i zahvaljivao se naizmjenično na srpskom i engleskom jeziku i odgovarao na pitanja obožavalaca.

U jednom momentu video je gledalo čak 100.000 ljudi, a sada ima već više od dva miliona pregleda!