latinica  ћирилица
23/11/2015 |  14:01 ⇒ 16:09 | Autor: SRNA

Predstavnički dom sutra neće raspravljati o ministrima DF

Odluka predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Denisa Zvizdića o smjeni kadrova DF-a u Savjetu ministara neće biti razmatrana na sutrašnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, izjavila je šef Kluba poslanika SDS-a Aleksandra Pandurević.
Sjednica Savjeta ministara BiH - Foto: RTRS
Sjednica Savjeta ministara BiHFoto: RTRS

Kolegijum Predstavničkog doma već je danas razmatrao dnevni red sutrašnje sjednice, a konačan dnevni red utvrdiće Prošireni kolegijum.

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić dostavio je u petak Parlamentarnoj skupštini BiH odluku o smjeni ministra komunikacija i transporta Slavka Matanovića i zamjenika ministra odbrane BiH Emira Suljagića, kadrova DF-a.

U obrazloženju Zvizdićeve odluke navodi se da je ona donijeta na zahtjev predsjednika SDA Bakira Izetbegovića i predsjednika HDZ BiH Dragana Čovića od 19. novembra, a u cilju realizacije koalicionog dogovora sa Savezom za bolju budućnost.

Zvizdić traži da ova odluka bude uvrštena u dnevni red sjednice Predstavničkog doma, zakazane za utorak, 24. novembar, da bi mogla biti potvrđena smjena ministra i zamjenika ministra iz DF-a.

Zvizdić se nalazi u službenoj posjeti Kini.