latinica  ћирилица
23/11/2015 |  14:42 ⇒ 14:42 | Autor: TANЈUG

Karamarko: Zajednička vlada tri opcije nije dobra

U Zagrebu su danas nastavljeni pregovori Mosta nezavisnih lista sa strankama SDP i HDZ o formiranju buduće vlade, koji se još vode na niovu eksperata, a lider HDZ-a Tomislav Karamarko smatra da zajednička reformska vlada tri pobjedničke opcije nije dobra.
Karamarko, Petrov, Milanović (foto: http://rtcg.me/) -
Karamarko, Petrov, Milanović (foto: http://rtcg.me/)

"To nije dobro, jer i oni i mi, četiri godine se borimo protiv loše vlade koja je državu dovela u ovu poziciju i sad bi tu istu vladu trebalo amnestirati na način da je stavimo u novu vladu, u sastav nove vlade?", rekao je Karamarko novinarima ispred centralne stranke upitan kako komentariše insistiranje Mosta na zajedničkoj reformskoj vladi SDP-a, HDZ-a i Mosta.
 Karamarko kaže da ne vidi smisao toga jer su HDZ-ove reforme velikog opsega.  "Mi smo reformska snaga, ova vlada nije htjela reforme", naglasio je i podsjetio da je SDP imao predizborne plakate na kojima je Zoran Milanović jako nasmijan, a njega su  snimili s leđa kako drži škare reforme. Naglasio je da je SDP sada pristao na sve "škare i na sve reforme" samo da bi zadržali još koju mogućnost da i dalje ostanu na vlasti.
 To, prema njegovim riječima, takva nekakva tripartitna vlada nije dobro rješenje.
 Naveo je i da HDZ i Domoljubna koalicija imaju pooštren stav i prezentiraju sve što su pripremili vezano uz reforme. "Naše reforme su pripremljene i puno puno većeg su opsega od onog što se traži", kazao je. Dodao je kako se veseli današnjim pregovorima te da se nada da će to uskoro završiti.
 "Hrvatsko društvo, hrvatska država, nema više vremena za čekanje. Prema tome pitanje je i stanje u privredi koje je katastrofalno zahvaljujući ovoj vladi, a pitanje je rekao bih i sigurnosnog aspekta", naglasio je.