latinica  ћирилица
23/11/2015 |  15:55 | Autor: SRNA

Opština Kupres Republika Srpska i dalje bez struje

Veći dio opština Kneževo, Јezero i Krupa na Uni dobio je električnu energiju, dok je opština Kupres Republika Srpska i dalje bez struje zbog pucanja kablova na dalekovodima pod teretom vlažnog snijega.
Snijeg - Foto: ilustracija
SnijegFoto: ilustracija

Manji dio potrošača iz prigradskog dijela opštine Mrkonjić Grad još je bez električne energije, a bez struje je i manji dio potrošača u opštinama Šipovo i Ribnik, saopšteno je iz "Elektrokrajine".

Na području Prijedora sva naselja ispod Kozare su dobila struju, dok su bez električne energije naselja prema Gornjoj Ravskoj i Ljubiji, tri trafo-područja u Јelovcu i Todorovićima, te kozarska naselja na višim područjima kao što su Lisina i Mrakovica gdje je zbog niskih temperatura došlo do zaleđivanja stubova.

Naselje Dubovik u Krupi na Uni ponovo je pod naponom i ekipe su usmjerene na uključenje naselja Hašani.

Na području grada Banjaluka i dalje su bez napajanja električnom energijom isključivo prigradska naselja i to cijeli dalekovodni pravci prema zaseocima Kozica, Tramošnja i Kmećani, 15 trafo-područja na pravcu prema zaseoku Slavićka, deset trafo-područja na pravcu prema zaseoku Subotica, te naselja Јošikova voda, Ljubačevo, Agino selo, Radosavska, Јosipovići, Popovići, kao i dio naselja Han Kola, Stričići, Kneževići i Švrakava.

Na području opštine Čelinac bez napajanja električnom energijom je dalekovod za Vijačane, 18 trafo-područja prema naselju Ukrina, te zaseoci Skatavica i Popovac.

Bez napajanja električnom energijom na području opštine Kotor Varoš je dio dalekovodnog pravca prema Zabrđu, Maslovarama i Šipragama, te naselje Donji Hadrovci.

Iz "Elektrokrajine" navode da će sve ekipe lokalnih elektrodistribucija do kasnih poslijepodnevnih časova biti na terenu i raditi na sanaciji srednjenaponske mreže i rješavanju prioritetnih kvarova na niskonaponskoj mreži.

Dosta kablova je prilikom pucanja palo sa stubova na lokalne puteve i u dvorišta domaćinstava zbog čega apeluju na potrošače da ne diraju žice već da slučaj prijave dispečerskoj službi lokalne elektrodistribucije ili na telefon "Elektrokrajine" 051/247-100 koji je dostupan za prijave 24 časa dnevno, kako bi ekipe izašle na lice mjesta i otklonile kvar.