latinica  ћирилица
23/11/2015 |  18:34 ⇒ 19:59 | Autor: RTRS

Vučurević "zaboravio" na ulaganja Vlade Srpske u Trebinje i Hercegovinu

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević, nizu političkih gafova i napada na institucije Republike Srpske, danas je dodao još jedan.
Slavko Vučurević - Foto: RTRS
Slavko VučurevićFoto: RTRS

Izjavio je da je najavljeno ulaganje Turske u Trebinje, od milion evra, milion puta više „nego što im je dao Milorad Dodik“.

Vučurević je to rekao u prisustvu ambasadora Turske, koja u Trebinju, finansira sanaciju zidina Starog grada i Dom kulture. Na kratko pamćenje Slavka Vučurevića, podsjetili su iz Gradskog odbora SNSD-a Trebinja.

Interese Turske da ulaže u Trebinje, Vučurević je brazložio kao interese investitora, da ulažu gdje je dobro, gdje mogu da ostvare profit i zaposle nove radnike.

Negirao je da postoje bilo kakva uslovljavanja Turske, ulaskom Trebinja u Savez sa turskim opštinama.

- Gospodin ambasador je tu i u jednom prijateljskom odnosu daje milion eura. Znate li koliko je to puta više u odnosu na ono što je Milorad Dodik dao za Trebinje i za Hercegovinu? Tačno milion puta više, ili dva miliona puta više, rekao je Slavko Vučurević, gradonačelnik Trebinja.

Na neke od investicija, Slavka Vučurevića podsjetili su iz Gradskog odbora SNSD-a - projekti i izdvajanja novca za organizacije i institucije, koje finansira preduzeće Hidroelektrane na Trebišnjici, infrastrukturu koju je finasirala Vlada, najavljeno ulaganje HET-a u projekat “Grad sunca“.

- Svaka invesitcija vrijedna je hvale, međutim, tvrditi da je to milion ili dva miliona puta više nego što je uložio Dodik, pritom misleći na institucije Republike Srpske, kada znamo koliko Trebinjaca i Hercegovaca prima platu, koja se finansira iz budžeta, koliko je investirala Vlada, posebno Čemerno- onda mogu reći da je u pitanju ishitrena izjava, istakao je Dragoslav Banjak, Gradski odbor SNSD Trebinje.

Banjak je rekao da svaka nepromišljena izjava može podići političke tenzije, kojih je bilo previše u Republici Srpskoj.

Stanje se smirilo poslije sastanka političkih funkcionera sa patrijarhom Irinejom, rekao je, i izrazio uvjerenje da će tako i ostati.