latinica  ћирилица
23/11/2015 |  19:02 | Autor: B92

Murinjo: Igračima se vraća samopouzdanje

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo rekao je da se njegovim igračima vraća samopouzdanje poslije lošeg početka sezone.
Žoze Murinjo - Foto: AP
Žoze MurinjoFoto: AP

Čelsi je u subotu pobijedio Norič sa 1:0 golom Dijega Koste i prekinuo niz od tri poraza u Premijer ligi i popeo se na 15. mjesto na tabeli, pa sada ima 14 bodova manje od vodećeg Lestera.

"Plavci" u utorak od 20.45 gostuju Makabiju u Tel Avivu u okviru petog kola Lige šampiona.

- Dobri smo bili protiv Noriča, ali i na prethodnim utakmicama koje smo izgubili. Fudbalerima se vraća samopouzdanje. Znamo da smo duži period imali loše rezultate i da su nam potrebni dobri rezultati za sreću, za ponos i naravno za navijače Čelsija - rekao je Murinjo, prenijeli su britanski mediji.

Murinjo je tokom većeg dijela sezone pod pritiskom zbog loših rezultata, a nedavno je rekao da su šanse Čelsija da odbrani šampionsku titulu nemoguća misija. Poslije četiri kola u Grupi G u Ligi šampiona Čelsi je drugi na tabeli sa sedam bodova, prvi je Porto sa deset, Dinamo Kijev na trećem mjestu ima pet, a ekipa bivšeg trenera Partizana Slaviše Јokanovića Makabi je bez bodova.

- Јoš se nismo plasirali u drugu fazu, ali je sve u redu, sve je u našim rukama. Ako budemo igrali kao što smo u prethodnim utakmicama možemo da pobijedimo Makabi. Јednostavno je, ako izgubimo u nevolji smo, ako odigramo neriješeno možemo da se plasiramo u osminu finala na posljednjoj utakmici. Ako pobijedimo, imamo velike šanse da osvojimo prvo mjesto u grupi - rekao je Murinjo.

U posljednjem kolu, 9. decembra, Čelsi na "Stamford bridžu" dočekuje Porto, koji je Murinjo vodio do titule u Ligi šampiona 2004. godine.