latinica  ћирилица
23/11/2015 |  19:30 ⇒ 19:30 | Autor: SRNA

PS BiH: Prijedlog zakona o neradnim danima skinut sa dnevnog reda

Prijedlog zakona o neradnim danima u vrijeme vjerskih paraznika u BiH, čiji je predlagač Savjet ministara BiH, o kojem je sutra trebalo da raspravlja Predstavnički dom parlamentarne skupštine BiH, skinut je sa dnevnog reda na zahtjev Ustavnopravne komisije.
Predstavnički dom Parlamenta BiH (foto: S. Saletović) -
Predstavnički dom Parlamenta BiH (foto: S. Saletović)

Iz Parlamentarne skupštine BiH saopšteno je da će poslanici u drugom čitanju razmotriti Prijedlog zakona o azilu koji propisuje uslove i postupak za odobravanje izbjegličkog i statusa supsidijarne zaštite, te privremene zaštite, kao i prava i obaveze tražilaca azila.

U izradu prijedloga ovog zakona uz nadležne institucije u BiH bili su uključeni i međunarodni eksperti, te nevladin sektor.

Na dnevnom redu sjednice je i izvještaj kancelarije za reviziju institucija BiH o finansijskoj reviziji 73 institucije BiH.

Poslanici bi trebalo da daju saglasnost za ratifikaciju Ugovora o državnoj između BiH i Crne Gore i Sporazuma između Savjeta ministara BiH i Vlade Srbije o izgradnji međudržavnog mosta preko rijeke Drine sa pratećim putnim objektima na lokaciji Bratunac – Ljubovija.