latinica  ћирилица
23/11/2015 |  19:55 | Autor: TANЈUG

Hrvatska: Prgomet formirao stranku i podijelio "Most"

Drago Prgomet, bivši predstavnik Mosta nezavisnih lista, stranke koja je na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj dobila 19 zastupničkih mandata i presudno utiče na formiranje vlade, Drago Prgomet je danas svoje udruženje Hrvatska inicijativa za dijalog preimenovao u političku stranku.
Drago Prgomet (Foto:  Hina) -
Drago Prgomet (Foto: Hina)

Prgomet, koji je nekada bio član HDZ-a, odvojio se od Mosta nezavisnih lista, a njemu su se priključile još dvije Mostove zastupnice - Irena Petrijevčanin Vuksanović i Gordana Rusak.

Prgomet je nakon osnivačke skupštine novinarima rekao da će nova stranka HRID ostati na platformi Mosta.

On, kako je prenio zagrebački portal index.hr , nije bio pretjerano pričljiv i nakon te kratke izjave odjurio je ostavljajući novinare bez odgovora na pripremljena pitanja.

Prgomet je juče, nakon što nije pušten na sastanak Mosta, poslao pismo zastupnicima u kojem je između ostalog iskakao da je ta stranka ostala zakinuta izbornim rezultatom i da se nije znala nositi sa uspjehom.

On, naime, smatra da su nakon izborne noći na površinu izašli svi, kako je naveo, propusti u kampanji, nekoherentnosti programa i heterogenosti njihove platforme.

Pošto je Prgomet napustio Most sa još dvije zastupnice toj stranci je ostalo 16 mandata. Most, inače, intenzivno, ali još na ekspertskom niovu, pregovara i sa SDP-om Zorana Milanović i sa HDZ-om Tomislava Karamarka o formiranju nove vlade.

Šef Mosta je sinoć izjavio da je stav te stranke i dalje da Hrvatska treba da dobije zajedničku vladu od tri najuticajnije opcije, pa makar, kako je rekao, ona trajala samo dvije godine.

Karamarko, međuitm, misli da to nije dobra ideja, odnosno da je SDP stranka koja je urušila Hrvatsku i da stoga ne može biti u novoj vladi.