latinica  ћирилица
24/11/2015 |  08:46 ⇒ 08:46 | Autor: SRNA

Kolovozi mokri, moguća poledica

Na putevima u Republici Srpskoj zbog niske jutarnje temperature moguća je mjestimična poledica, naročito u višim predjelima, preko prevoja, mostova, nadvožnjaka, kao i na prilazima tunelima, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske.
Mokri kolovozi - Foto: RTRS
Mokri kolovoziFoto: RTRS

Saobraćaj se u većem dijelu Republike Srpske odvija po mokrim i klizavim kolovozima, u kotlinama i duž riječnih tokova, kao i preko prevoja magla mjestimično smanjuje vidljivost, a na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina mogući su odroni zemlje i kamenja na kolovoz.

Vozačima iz AMS savjetuju opreznu vožnju i obavezno posjedovanje zimske opreme.

Saobraćaj je izmijenjen na magistralnom putu Kula - Krupac, gdje se radovi izvode svakog dana osim nedjelje, pa vozače iz AMS mole da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog radova na izgradnji obilaznice na dionici magistralnog puta Karanovac - Crna Rijeka u mjestu Bočac, saobraćaj se odvija naizmjenično, lijevom saobraćajnom trakom, gledano iz pravca Karanovca, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na istom magistralnom putu, na dionici Crna Rijeka - Ugar, izvode se radovi na sanaciji kolovoza, zbog čega su moguće povremene obustave saobraćaja, a na lokalitetu HE "Bočac dva" zbog radova na miniranju terena u toku dana dolazi do obustavljanja saobraćaja od 11.00 do 11.30 i od 13.30 do 14.00 časova.

Produženi su radovi na rekonstrukciji i sanaciji vodovodne i kanalizacione mreže na dionici magistralnog puta Čelinac - Kotor Varoš, na području opštine Kotor Varoš, pa se saobraćaj odvija jednom saobraćajnom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila u vremenu od 7.00 do 18.00 časova.

Polučasovne obustave saobraća zbog deminiranja terena aktivne su od 8.00 do 16.00 časova na dionici magistralnog puta Brodsko Polje - entitetska granica /Brusnica/, u naselju Liješće, lokalitet Šikare, na regionalnom putu Srebrenica dva - Bratunac jedan, lokalitet Potočari, na dionici regionalnog puta Šamac jedan - Grebnice, lokalitet Tišina, te na lokalnom putu u mjestu Makljenovac na lokalitetu Razbjenjak - Putnikovo Brdo, područje Doboja.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini - granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/ na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila čija dužina prelazi osam metara.