latinica  ћирилица
24/11/2015 |  09:13 | Autor: vecernjenovosti

Za nesreću na trci "Tara 2012" ukupno šest godina

Za nesreću na trci "Tara 2012" u kojoj su stradale tri osobe, direktor trke Ismet Gačo i njegov pomoćnik Živadin Todorović osuđeni su na po tri godine zatvora.
Tragedija na brdskoj trci na Tari - Foto: RTS
Tragedija na brdskoj trci na TariFoto: RTS

Kako prenose "Večernje novosti", viši sud u Užicu donio je presudu za tragediju koja se dogodila 19. avgusta 2012. godine na automobilskoj trci “Tara 2012“, a kada su poslije incidenta na stazi stradali gledaoci, brat i sestra Nikola (30) i Јovana (27) Trišić, i Dragiša Јakovljević (47) iz Petrovca na Mlavi.

Direktor trke Ismet Gačo i njegov pomoćnik Živadin Todorović osuđeni su na po tri godine zatvora zbog propusta u organizaciji sportskog događaja, dok je trećeoptuženi Mile Rabrenović oslobođen odgovornosti.

Nesreća na reli trci dogodila se kada je vozač Branislav Simić iz Bjeljine izletio sa staze, njegov automobil uletio je u publiku, usmrtivši troje gledalaca, dok je sin stradalog Јakovljevića zadobio teške tjelesne povrede.

Optuženima je stavljeno na teret da se nisu pridržavali elaborata o bezbjednosti i da su u krivinu, u prostor definisan kao moguća zona izleijtanja sa staze, pustili publiku.

Vozača koji je “micubišijem“ izletio sa staze policija i porodice stradalih, nisu teretili za tragediju.

Sudskim epilogom porodice stradalih nisu zadovoljne, smatraju da su izrečene kazne morale biti duže od tri godine zatvora, zbog čega će se na presudu žaliti.