latinica  ћирилица
24/11/2015 |  16:25 ⇒ 18:15 | Autor: RTRS

Trebinje: Usvojen rebalans budžeta i Nacrt budžeta za 2016. (VIDEO)

Odbornici Skupštine Trebinja usvojili su danas rebalans budžeta za ovu godinu i Nacrt budžeta za 2016.godinu. Planirani budžet za narednu godinu je i najveći do sada i iznosi 24. 970. 000 maraka.
Trebinje - Foto: RTRS
TrebinjeFoto: RTRS

I pored takvog budžetskog plana zaposleni u gradskoj upravi, prema usvojenom Nacrtu budžeta, ostaće bez regresa i u narednoj godini.

Iako se očekivala, burnija rasprava o današnjim tačkama dnevnog reda je izostala. Iz opozicionih redova čulo se da nijedan amandman koji su predložili nije usvojen, a odnosili su se na grantove za Dom zdravlja, poljoprivredu, sport. Svi ti amandmani, kažu u opoziciji, bili su opravdani.


Opozicija je ostala i bez odgovora na pitanje po kom osnovu su neki novi grantovi uvršteni u rebalans. Ali, zato se danas moglo čuti kako je usvojeni Nacrt budžeta za narednu godinu najveći i da su budžetski primici u 2016. projektovani na osnovu prodaje građevinskog zemljišta, od koje bi u gradsku kasu trebalo da se slije 3.156.000 maraka više u odnosu na prošlu godinu.

Јedina stavka koja se razlikuje u Nacrtu za narednu godinu jesu sredstva od prodaje građevinskog zemljišta i objekata. Gradonačelnik Trebinja tvrdi da budžet podstiče ekonomski razvoj i zadovoljava (rješava) socio- ekonomsk probleme u Trebinju .

Bez obzira na ambiciozne planove i, do sada, najveći planirani budžet, ako se ovakav Nacrt i usvoji, zaposleni u gradskoj upravi i iduće godine ostaće bez regresa.