latinica  ћирилица
25/11/2015 |  09:24 ⇒ 09:25 | Autor: RTRS

"Јedan od pilota oborenog ruskog aviona je živ"

Јedan od dvojice ruskih pilota koji se katapultirao nakon što je ruski avion pogođen je živ i pokupila ga je sirijska vojska, kaže ruski ambasador u Francuskoj.
Pad ruskog aviona - Foto: Screenshot
Pad ruskog avionaFoto: Screenshot

Prema njegovim riječima, pilot je ranjen, prenosi "Raša tudej".

“Јedan od pilota je ranjen kada se padobranom spuštao, da bi ga džihadisti nakon toga ubili na divljački način. Drugi je uspio da pobjegne. Prema posljednjim informacijama pokupila ga je sirijska vojska i on bi trebalo da se vrati u rusku vazduhoplovnu bazu“, izjavio je ambasador Aleksandr Orlov.

Podsjećamo, turkmenski pobunjenici ranije su saopštili da su ubili oba ruska pilota koji su se katapultirali iz oborenog ruskog borbenog aviona.

Skaj njuz je takođe prenio, pozivajući se na neimenovane izvore, da su oba pilota poginula, dok su mediji u Siriji naveli da ruski i sirijski helikopteri tragaju za pilotima.

Međutim, Slobodna vojska Sirije saopštila je da je oborila ruski helikopter koji je krenuo u misiju spasavanja pilota iz palog vojnog aviona.

Prethodno je saopšteno da je jedan od pilota sletio na teritoriju Sirije koju pod kontrolom drže lokalni Turkmeni, a navodni snimak poginulog ruskog pilota agenciji Rojters dostavila je pobunjenička sirijska grupa.