latinica  ћирилица
25/11/2015 |  10:19 ⇒ 10:20 | Autor: SRNA

Poreska uprava: Poziv za plaćanje druge rate poreza na nepokretnosti

Poreska uprava Republike Srpske poziva obveznike poreza na nepokretnosti da najkasnije do kraja godine izmire drugu ratu obaveze po poreskom računu za ovu godinu, kao i eventualno još neizmirene iznose iz prethodnih godina.
Poreska uprava RS - Foto: RTRS
Poreska uprava RSFoto: RTRS

 

Vlasnicima nepokretnosti u Republici Srpskoj koji nisu platili dospjele obaveze poreza na nepokretnosti iznos će biti uvećan za troškove postupka prinudne naplate i kamate.

Poreska uprava poziva i sve koji još nisu prijavili nepokretnu imovinu da to učine odmah, jer će neprijavljene nepokretnosti, koje identifikuje Poreska uprava, biti prijavljene po službenoj dužnosti.

Vlasnicima će biti uručeni poreski računi sa obračunatim kamatama i novčanom kaznom u iznosu od 500 KM do 1.500 KM za fizička lica, te od 1.000 KM do 3.000 KM za pravna lica po neprijavljenoj nepokretnosti.

Iz Poreske uprave najavljuju da će u decembru intenzivirati aktivnosti na prinudnoj naplati ovog opštinskog prihoda, koristeći sve zakonski raspoložive mjere, od blokada računa, pljenidbe pokretne imovine do upisa hipoteka na nepokretnu imovinu kao krajnje mjere naplate ove poreske obaveze.