latinica  ћирилица
25/11/2015 |  11:22 ⇒ 11:33 | Autor: B92

Benites: Nisam u sukobu sa Ronaldom

Trener madridskog Reala Rafael Benites tvrdi da ne postoji nikakav sukob između Kristijana Ronalda i njega i zahvalio se predsedniku kluba na podršci.
 - Foto: FONET
Foto: FONET

Real je proteklog vikenda doživeo potpuni debakl u El klasiku, u kojem je poražen sa 4:0 od Barselone, zbog čega su se pojavile spekulacije da je Benites pred otkazom.

Međutim, prvi čovjek Reala Florentino Peres je odlučio da podrži španskog stručnjaka, koji za sada ostaje u Madridu.

Posle poraza od Barselone bilo je i glasina da je Ronaldo uslovio upravu "kraljevskog kluba", da moraju da izaberu između Benitesa i njega, ali je trener Reala to negirao pred gostovanje Šahtjoru u Ligi šampiona.

“Sukob sa Kristijanom? Ne, on apsolutno ne postoji. Kristijano je fantastičan fudbaler i potpuno neophodan Realu. Ne smatram da smo u krizi, imamo odličan tim i sjajne igra. Svi smo ujedinjeni, dobili smo podršku cijele uprave i predsjednika. Imali smo razgovore i sada je na igračima i meni da sredimo neke stvari na terenu“, naglasio je Benites.

Real je već obezbijedio plasman u drugu fazu Lige šampiona, pošto dva kola prije kraja grupne faze ima deset bodova, tri više od Pari Sen Žermena, a sedam od Šahtjora, odnosno Malmea.

Duel između Šahtjora i Reala igra se od 20.45 u Lavovu.