latinica  ћирилица
25/11/2015 |  12:30 ⇒ 13:41 | Autor: RTRS

Sin Dauta Tihića na saslušanju u bijeljinskom CЈB (VIDEO)

Pripadnici Centra javne bezbjednosti Bijeljina pretresli su sinoć kuću Dauta Tihića iz Skelana, a danas je saslušan njegov sin, Enes, potvrđeno je iz CЈB Bijeljina.
Skelani - Foto: RTRS
SkelaniFoto: RTRS

U cilju pronalaska minsko – eksplozivnih sredstava , po osnovu naredbe Osnovnog suda u Srebrenici i uz saglasnost Okružnog tužilaštva Bijeljina, pripadnici CЈB Bijeljina pretresli su prostorije koje koristi Enes Tihić, saopšteno je iz bijeljinskog CЈB.

Enes Tihić je danas na saslušanju u CЈB Bijeljina, potvrdio je i njegov otac Daut Tihić s kojim Enes živi u zajedničkom domaćinstvu.

Daut Tihić je u izjavi za RTRS rekao da vjeruje u policiju i Tužilaštvo RS i da osim njegovog pištolja koji je, kako tvrdi, prijavljen, policija nije našla ništa drugo što bi teretilo njega ili njegovog sina.

"Pustimo da policija i tužilaštvo odrade svoj posao, a takođe i moj advokat. Onda ćemo na kraju reći šta je rezultat svega toga. Јa imam puno povjerenje u tužilaštvo i policiju RS, tako da nema razloga dizati paniku", rekao je Tihić.

Daut Tihić je inače odbornik u Skupštini opštine Srebrenica, povratnik iz Švedske. Njegov sin Enes, kako nezvanično saznajemo, živi na relaciji Srebrenica – Švedska.  

Protiv Dauta Tihića od 2014. godine vodi se postupak istrage zbog osnova sumnje da je, kao bivši pripadnik tzv. Armije BiH, počinio krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva, potvrđeno nam je danas u Okružnom tužilaštvu u Bijeljini.