latinica  ћирилица
25/11/2015 |  13:15 ⇒ 13:47 | Autor: SRNA

"U budžetu nema umanjenja za Udas i vantjelesnu oplodnju"

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske u budžetu za 2016. godinu nije planiralo umanjenje prava ni za jednu kategoriju u odnosu na ovogodišnji budžet.
Vlada RS -
Vlada RS

Iz Ministarstva je saopšteno da su se u javnosti pojavile informacije da u nacrtu budžeta Ministarstva za narednu godinu nisu predviđena sredstva za Organizaciju amputiraca "Udas" od 60.000 KM, kao i grant od 400.000 KM namijenjen za drugi pokušaj vantjelesne oplodnje.

"Zbog objektivnog i istinitog informisanja javnosti, napominjemo da oba ova navoda nisu tačna", istakli su u resornom ministarstvu.

U Ministarstvu tvrde da grant od 60.000 KM za Organizaciju amputiraca "Udas" ostaje i planirano je da se nađe u okviru "Tekućeg granta humanitarnim organizacijama i udruženjima".

Takođe, iznos od 400.000 KM namijenjen za finansiranje drugog pokušaja vantjelesne oplodnje ostaje isti kao i za 2015. godinu i planiran je u okviru budžetske pozicije "Transfer Fondu zdravstvenog osiguranja".

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske ističe da ostaje opredijeljeno da očuva dostignuti nivo zdravstvene zaštite i radi na unapređenju kvaliteta zdravstvenog sistema za pacijente u Srpskoj.