latinica  ћирилица
25/11/2015 |  14:07 ⇒ 14:40 | Autor: TANЈUG

Kitarović Nikoliću pružila ruku, a on njoj tri poljupca (VIDEO)

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je vrlo srdačno dočekala učesnike samita Brdo-Brioni, predsjednika država nekadašnje SFRЈ i Albanije, a od predsjednika Srbije Tomislava Nikolića je, "po srpskom", dobila i tri poljupca u obraz.
Kitarović Nikoliću pružila ruku,a on njoj tri poljupca (Screenshot/video TANЈUG) -
Kitarović Nikoliću pružila ruku,a on njoj tri poljupca (Screenshot/video TANЈUG)

Nikolić i Grabar-Kitarović su se do sada više puta sretali, ali je ovo njihov prvi susret u Zagrebu, budući da je to prva posjeta predsjednika Srbije Hrvatskoj od kada se nalazi na toj funciji.

Zagrebački "Јutarnji list" je susret Kitarovićke i Nikolića, zbog tri poljupca"po srpskom običaju", nazvao "pravi mali šou".

"Pravi mali šou izveo je srpski predsjednik Tomislav Nikolić, nakon što mu je hrvatska predsjednica pružila ruku za dobrodošlicu. Nikolić ju je poljubio prvo u oba obraza, a zatim i treći put, "po srpski", uz vidno iznenađenu Kolindu Grabar-Kitarović. Time je Nikolić ponovio "tri poljupca" za hrvatske šefove države, koje je namijenio i bivšem predsjedniku Ivi Јosipoviću", naveo je ovaj hrvatski dnevnik.

Inače, prvi je na Pantovčak došao Borut Pahor, koji je, kako se navodi, srdačno dočekan od hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

A poljupci za predsjednicu su slijedili od Donalda Tuska, predsjedavajućeg Evropskog vijeća, a u tri odvojena automobila stigla su i trojica članova Predsjedništva BiH. Posebno su se srdačno pozdravili Mladen Ivanić, srpski član Predsedništva i Borut Pahor, napomenuo je Јutarnji.