latinica  ћирилица
25/11/2015 |  15:29 | Autor: SRNA

Ivancov: Tekst "Sputnjika" - proizvod istraživačkog novinarstva

Ambasador Ruske Federacije u BiH Petar Ivancov rekao je da je članak u "Sputnjiku" proizvod istraživačkog novinarstva i kao takav ne predstavlja zvanični stav Moskve koji se izražava u izjavama Ministarstva inostranih poslova i drugih opunomoćenih organa Rusije.
Petar Ivancov (foto: nezavisne.com) -
Petar Ivancov (foto: nezavisne.com)

"Stav Rusije je da se mi ne miješamo u uzajamne odnose političkih snaga BiH. Zainteresovani smo za saradnju sa svim političkim faktorima u BiH i s tim ciljem podržavamo kontakte i dijalog sa predstavnicima institucija BiH i vlastima Republike Srpske i Federacije BiH", istakao je Ivancov.

Ruska agencija "Sputnjik" ranije je objavila da bi predsjednik Srpske Milorad Dodik mogao da se nađe na udaru određenih snaga kojima nije po volji njegovo nastojanje da vodi politiku, prije svega, u interesu građana Srpske.

"Sputnjik" je objavio da je imao uvid u tajni plan djelovanja opozicije Srpske, dogovoren sa određenim međunarodnim centrima, s ciljem rušenja aktuelne vlasti u Srpskoj predvođene predsjednikom Dodikom, što su predstavnici opozicije odbacili, optuživši medije za falsifikovanje istine i zvaničnih stavova Rusije u dnevnopolitičke svrhe.