latinica  ћирилица
25/11/2015 |  18:35 ⇒ 20:37 | Autor: RTRS

Enes Tihić- Prijetnja za bezbjednost u Srebrenici? (VIDEO)

Pripadnici Centra javne bezbjednosti Bijeljina pretresli su sinoć kuću Dauta Tihića iz Skelana. Na saslušanju je zadržan njegov sin Enes zbog sumnje da je počinio krivično djelo- nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih sredstava.
Enes Tihić - Foto: RTRS
Enes TihićFoto: RTRS

Tihić, koji je bivši pripadnik takozvane Armije BiH i odbornik u srebreničkom parlamentu, u izjavi za našu televiziju rekao je da policija osim njegovog pištolja, za koji ima dozvolu, nije našla ništa što bi teretilo njega ili njegovog sina. Ipak, policija, kako saznajemo, u Tihićevoj kući nije pronašla samo pištolj.

Iz izvora bliskih istrazi saznajemo da je tridesettrogodišnji Enes Tihić učestvovao u narušavanju bezbjednosti nedavno održane donatorske konferencije u Srebrenici. U pretresu kuće, koju je naredio osnovni sud u Srebrenici, navodno je pronađen i sumnjiv propagandi materijal. Enesova majka, Haša Tihić, tvrdi da je riječ o politički motivisanom napadu na njenu porodicu.

Da je Enes Tihić zadržan na saslušanju u CЈB Bijeljina, potvrdio je za RTRS njegov otac Daut Tihić. Osim pištolja koji je legalno u njegovom posjedu, njegov otac tvrdi da policija nije ništa drugo pronašla.

- Mi nismo teroristi, mi smo legalni građani Republike Srpske koji kao lojalni građani ispunjavju svoju dužnost. Јa imam puno povjerenje u tužilaštvo i policiju Republike Srpske, tako da nema razloga dizati nekakvu paniku - rekao je Daut Tihić.

Enes Tihić kako nezvanično saznajemo živi na relaciji Srebrenica – Švedska i liječi se od posttraumatskog stresnog sindroma. Porodica Tihić je pod teretom sumnjive ratne prošlosti. Protiv Dauta Tihića, inače odbornika u Skupštini opštine Srebrenica, od 2014. godine vodi se postupak zbog sumnje da je počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva, potvrđeno nam je u Okružnom tužilaštvu u Bijeljini.