latinica  ћирилица
26/11/2015 |  17:25 | Autor: B92

AZ – Partizan: Crno-bijeli protiv tradicije

Fudbaleri Partizana igraće od 19 časova sa AZ Alkmarom, meč petog kola Lige Evrope, koji bi mogao da utiče na rasplet u grupi, ali nije presudan.
Fudbaleri Partizana - Foto: AP
Fudbaleri PartizanaFoto: AP

Crno-bijeli bi pobjedom skoro obezbjedili plasman u drugu fazu takmičenja, ali ne gube šansu ni porazom u Holandiji.

Dva tima igraju sa dosta oscilacija ove jesen, pa tako ulazi i u međusobni duel. Partizan je nakon dvije pobjede doživio dva poraza, a AZ je uspio da savlada samo Atletik Bilbao.

Na posljednjih šest evropskih utakmica u Alkmaru, pobjeđivala je ekipa koja prva da dva gola, a to je AZ-u četiri puta polazilo za rukom.

AZ je posljednji put protiv nekog srpskog tima igrao još u sezoni 1980/1981. kada je u trećoj rundi Kupa UEFA nadigrao niški Radnički ukupnim rezultatom 7:2, a kasnije poražen u finalu od Ipsvič Tauna.

Partizan je u međuvremenu pet puta igrao sa Holanđanima, dobio je tri, a izgubio dva duela, oba upravo u zemlji lala i vjetrenjača. U prvom kolu LE ove sezone nadigrao je AZ u Beogradu 3:2.

Udaljenost Beograda od Alkmara je 1.400 kilometara, a za domaći tim nastupa i jedan Srbin – Rajko Brežančić je ljetos stigao u AZ iz Čukaričkog.

S druge strane, dvojica igrača Partizana imaju iskustvo igranja u Holandiji, Stefan Babović i Ivan Bandalovski su svojevremeno bili članovi Fejenorda.

Meč počinje u 19 časova na AZ stadionu, trenutna temperatura u Alkmaru je 10 stepeni Celzijusa, a sudija je Heral Lehner iz Austrije.

Potencijalni sastav Partizana: Kljajić – Subić, Ćirković, Bandalovski, Vulićević – Јevtović, Babović – Umaru, Ninković, Živković – Božinov.