latinica  ћирилица
26/11/2015 |  20:56 ⇒ 21:06 | Autor: TANЈUG

Hrvatska: Most za sada nije dao podršku ni jednoj koaliciji

"Most" je danas na konsultacijama informisao predsjednicu Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović da u ovom trenutku ne daju podršku za sastavljanje vlade ni jednoj koaliciji - ni HDZ-ovoj "Domoljubnoj" niti SDP-ovoj "Hrvatska raste".
Božo Petrov (Foto: metkovic-new.com) -
Božo Petrov (Foto: metkovic-new.com)

Prvi čovjek Mosta, nezavisnih lista, Božo Petrov, rekao je novinarima da Most u ovom trenutku ima 16 glasova, dok će "dodatna dva glasa biti odlučena do kraja vikenda", prenosi Hina.

"Iznijeli smo stavove kakve u medijima iznosimo zadnje dvije sedmice i to smo potvrdili i predsjednici Grabar - Kitarović. Od jedne i druge strane očekujemo da nam odgovore na dio koji se do sada stručno ispregovarao, a nakon toga na naše zahtjeve koji će biti vrlo skoro dostavljeni. Nadam se da će ih prihvatiti obe strane, pa ćemo moći da sjednemo za zajednički sto", kazao je Petrov.

On je ponovio da Most trenutno nema nikakvo opredjeljenje ni prema lijevoj, ni prema desnoj koaliciji.

"Imamo naše zahtjeve za reformama, stručnom vladom i zajedništvom", rekao je Petrov, navodeći da sada čekaju pismene odgovore, a onda će se nastaviti razgovori dalje, prenosi Hina.

Petrov je kazao kako dužina pregovora ne zavisi od Mosta, jer su oni iznijeli svoje stavove i trenutno čekaju HDZ i SDP da se izjasne.

On je izrazio uvjerenje da će se zbog situacije u zemlji postići konsenzus vezan uz njihove zahtjeve.

"Očekujem da će i jedni i drugi moći da prepoznaju taj dio. Ako je već na nižem nivou postojala saradnja između HDZ-ova Davora Ivana Štira i SDP-ova Tonina Picule, onda ne vidim zašto bi sadašnja situacija mogla biti drugačija. Tu očekujem dovoljno razuma i mudrosti i da će se moći da sjednu za zajednički sto", kazao je Petrov poslije polusatnih konsultacija s predsjednicom Republike, navodi Hina.

U delegaciji Mosta, uz Petrova, bili su Robert Podolnjak, Stipe Petrina i Ivan Lovrinović.