latinica  ћирилица
26/11/2015 |  21:06 ⇒ 21:16 | Autor: B92

Fudbaleri Partizana velikim preokretom u Alkmaru blizu 1/16 finala LE

Fudbaleri Partizana pobijedili su AZ u Alkmaru sa 2:1, u utakmici petog kola Lige Evrope i došli na korak od prolaska u 1/16 finala!
Alkmar - Partizan (Foto: Sportsport) -
Alkmar - Partizan (Foto: Sportsport)

Ekipa Ljubinka Drulovića loše je počela duel u Holandiji, bila je u podređenom položaju u prvih 35 minuta, ali je u nastavku pokazala sav svoj potencijal.

Iako su početkom drugog poluvremena crno-bijeli primili gol, nisu se pokolebali i u nasavku su uspjeli da preokrenu i ostvare veliku evropsku pobjedu u gostima.

Trijumf su donijeli Abubakar Umaru i Andrija Živković, ali posebno treba istaći Kamerunca koji je bez dileme bio igrač utakmice. U 65. minutu iskoristio je sjajan centaršut Ninkovića i glavom izjednačio, a minut prije kraja je poslije maestralnog prodora po lijevoj strani idealno proigrao Živkovića koji nije imao težak posao.

S obzirom da je pobijedio Augsbur u prvoj utakmici u Njemačkoj, ekipi Partizana će u posljednjem kolu u Beogradu biti potreban samo bod kako bi prošao u narednu fazu takmičenja. Partizan ima devet bodova na drugom mjestu grupe, a Augsburg je treći sa šest.

Sastavi:

AZ: Kutinjo, Јohanson, Guveleuv, Brežančić, Lukasen, Ortiz, Van Overem, Henriksen, Dabni Sousa, Јahanbakš, Јansen.

Partizan: Kljajić, Bandalovski, Vulićević, Ćirković, Subić, Brašanac, Babović (Ilić), Ninković, Živković, Јevtović, Umaru.