latinica  ћирилица
26/11/2015 |  21:41 | Autor: B92

FIBA potvrdila: Liga šampiona od sezone 2016/17

Svjetska košarkaška federacija potvrdila je da će od sezone 2016/17 biti pokrenuta Liga šampiona, koja će biti pandan sadašnjoj Evroligi.
Košarka  (ilustracija) -
Košarka (ilustracija)

Vladajuće tijelo svjetske košarke još ranije je najavilo namjeru da ponovo pokrene svoje takmičenje u kojem bi učestvovali najjači evropski klubovi, ali je Evroliga nedavno odgovorila novim sistemom takmičenja koje su prihvatili baš ti klubovi koje FIBA želi da vrati pod svoje okrilje.

Na sastanku koji je održan učetvrtak u Rimu, čelnicima FIBA pridružili su se predstavnici sedam košarkaških saveza – Francuske, Njemačke, Grčke, Italije, Rusije, Španije i Turske.

U saopštenju koje je objavila FIBA navodi se da je jednoglasno podržan projekat Lige šampiona, koji će pretrpjeti određene promjene, ali da plan ostaje da ona bude pokrenuta naredne sezone.

- Predsjednici federacija koji su prisustvovali i FIBA su posvećeni razvoju košarke u Evrope i sada će kontaktirati klubove i lige koji su zainteresovani da učestvuju u takmičenju po novom sistemu, s ciljem da format i svi uslovi budu finalizovani početkom 2016. godine - navodi se u saopštenju.