latinica  ћирилица
29/11/2015 |  12:35 ⇒ 21:19 | Autor: Agencije

Stefanović: Vučić prošao poligraf

U policiji je u toku saslušanje premijera Srbije Aleksandra Vučića povodom tvrdnji koje je danas objavio list "Kurir", potvrdila je portparolka MUP-a Srbije Biljana Ivković Popović.
Nebojša Stefanović - Foto: TANЈUG
Nebojša StefanovićFoto: TANЈUG

15.16 - Ministar unutrašnjih poslova Stefanović Nebojša Stefanović izjavio je  da je završeno poligrafsko saslušanje predsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, i da je on prošao poligrafsko testiranje, povodom optužbi koje su o njemu iznesene u dnevnom listu "Kurir".

Stefanović je rekao da je Vučić na poligrafskom ispitivanju negirao da je učestvovao u pritiscima, ucjeni i iznudi iskaza nekadašnjeg direktora "Kurira" Aleksandra Kornica, i najavio da će zbog toga biti sprovedena istraga.

"Aleksandar Vučić je dobrovoljno odgovarao na pitanja i na sva pitanja odgovorio sa ne, a detektor laži pokazao je da govori istinu. Aleksandar Vučić nikada nije sreo Kornica, nije sjedio s njim bilo gdje, a ponajmanje u nekoj kafani", rekao je Stefanović na konferenciji za novinare u Beogradu.

Stefanović je rekao da su zbog optužbi iznesenih u listu "Kurir" Vučiću postavljena sljedeća pitanja:

Da li je ikada vidio Aleksandra Kornica, bivšeg direkotra "Kurira"?

Da li se ikada sa njim sastao?

Da li mu je nudio novac, funkciju u stranci ili bilo šta drugo za davanje lažnog iskaza?

"Na sva ta pitanja premijer je odgovrio sa "ne" i detektor laži je pokazao da govori istinu", rekao je Stefanović.

On je ocenio da je očigledno da su laži imale za cilj da destabilizuju zemlju, zbog čega će biti sprovedena istraga o tome ko je i sa kakvim ciljem iznio takve informacije.

"Policija će tokom dana pokušati da dođe i do Kornica i nakon podnošenja izveštaja očekujem da se Tužilaštvo izjasni", dodao je Stefanović.

On je potvrdio da je policija uhapsila S.M. bivšeg pripadnika MUP-a Srbije, pripadnika barske kriminalne grupe, koji je osam puta zatečen na prilazu domu porodice Vučić.

Prema njegovim riječima, maksimalno je pojačana bezbjednost premijera Srbije i svih državnih funkcionera koji bi mogli biti ugroženi.

14.04 - Prethodno, Večernje novosti su prenijele da je Vučić dobrovoljno otišao na saslušanje u policiju. Mediji javljaju i da je Vučić zatražio da bude ispitan i na poligrafu.

Televizija "Pink" je javila da je Tužilaštvo dalo nalog policiji o prikupljanju informacija i podataka o današnjim napadima lista Kurir na Srbiju, premijera, u cilju destabilizaciju države. Tužilaštvo se još nije zvanično oglasilo.

Vučić je na saslušanju povodom tvrdnji "Kurira" da je, zajedno sa više lica, učestvovao u pritiscima, ucenama i iznudi protivpravnog iskaza bivšeg direktora tog dnevnog lista.

Ovaj list je na naslovnoj strani objavio da je Vučić, sa još nekoliko lica, pre 20-tak dana tražio od bivšeg direktora "Kurira" Aleksandra Kornica da lažno svjedoči i lažno optuži vlasnika "Kurira" Aleksandra Rodića.

Sve ovo događa se na kraju nedjelje koja je u tabloidnim medijima označena kao nedjelja u kojoj je moguć državni udar.

Takođe, već nedjeljama traje medijski rat između "Kurira", s jedne strane i "Pinka" i "Informera", s druge.

Ministar policije Nebojša Stefanović je za 15 sati zakazao vanrednu konferenciju za medije.