latinica  ћирилица
29/11/2015 |  15:05 | Autor: TANЈUG

Vulin: Cilj hajke na Vučića je destabilizacija Srbije

Ministar za rad Aleksandar Vulin izjavio je da intenziviranje medijske hajke na premijera Srbije Aleksandra Vučića ima za cilj destabilizaciju Srbije i njeno uvođenje u spiralu političkih sukoba i slabih vlada, o čijoj sudbini ne odlučuju ne oni koje su građani izabrali, već oni koji pokreću te napade.
Aleksandar Vulin - Foto: TANЈUG
Aleksandar VulinFoto: TANЈUG

Vulin je u saopštenju rekao da je Srbija zahvaljujući Vučiću politički najstabilnija država na Balkanu, da bilježi privredni rast, smanjuje deficit, privlači investicije i uspješno se nosi sa migrantskom krizom.

"Takva Srbija dobija otvaranje poglavlja od EU i u isto vrijeme ima najbolje odnose sa Ruskom Federacijom i Narodnom Republikom Kinom. Nikada se u novijoj istoriji Evrope nije desilo da Bundestag kao garant i primjer uspješne politike navede ime čoveka u čiju politiku vjeruje i kojeg smatra presudnim za uspjeh Srbije", rekao je Vulin.

On je dodao da je cilj medijske hajke da se takva Srbija i takav Vučić što prije destabilizuju i sruše.

"Otuda i najnoviji napad dolazi samo nekoliko dana prije nego što će u Beograd doći najviši predstavnici zemalja članica OEBS. Samo nekoliko dana prije nego što će se predsjednik Vlade Srbije sastati sa najvažnijim državnicima svijeta mediji i javnost treba da raspravljaju o besprizornim optužbama umjesto da pokažu našu Srbiju u najboljem svjetlu", rekao je Vulin.

Ministar je istakao da se opet ponavlja scenario da onaj ko napada i optužuje neće da dokazuje svoje tvrdnje, a onaj ko je napadnut odlazi u policiju i objašnjava besmislice i laži.

"I kao ministar i kao predsjednik Pokreta Socijalista i kao građanin Srbije pružam apsolutnu podršku premijeru u njegovoj borbi da Srbija bude bolja i pravednija", poručio je Vulin.