latinica  ћирилица
29/11/2015 |  20:21 ⇒ 20:41 | Autor: B92

Stefanović: Afera oko premijera je lažna i izmontirana (VIDEO)

Premijer Aleksandar Vučić odazvao se na poziv za saslušanje, dao sve odgovore, i nije se pozvao na imunitet, iako je to mogao da učini, čime je pokazao da se poneo kao svaki odgovoran građanin, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.
Nebojša Stefanović - Foto: TANЈUG
Nebojša StefanovićFoto: TANЈUG

- Vučić je mogao da se pozove na imunitet, a nije to učinio. Odazvao se u najkraćem roku, dao nam je sve odgovore, i time je pokazao da je normalan čovjek koga zanima da istina izađe na vidjelo - rekao je ministar.

Ministar Stefanović je saopštio da se pojavio novi dokaz da je čitava afera oko premijera Aleksandra Vučića lažna i izmontirana, prenijevši da se prijavila osoba koja je navedena kao Branko na video snimku koji je dnevnik "Kurir" objavio na svom sajtu, a koja nema veze sa čitavim slučajem.

- Došli smo do novih saznanja. Na video klipu postavljenom na sajtu "Kurira" koji "pojašnjava" navode Aleksandra Kornica, navedeno je da je osoba za vezu između njega i ostalih, izvjesni Branko. Taj Branko, ispostavilo se, ne postoji - naglasio je ministar.

Stefanović je rekao da se čovjek sa slike u popodnevnim časovima pojavio u policijskoj stanici u Rakovici.

-  Riječ je o Saši Obradoviću, porodičnom čovjeku, koji nema nikakve veze sa ovim slučajem i s bilo kim od pomenutih ljudi - kazao je on.

Ministar je istakao da je Obradović došao u policijsku stanicu, jer ne želi da bude dovođen u vezu s ovom pričom.

- On nema veze ni sa jednom političkom strankom, niti je upoznao Kornica ili bilo koga drugo, a i ne zove se Branko. To je porodični čovjek koji nema nikakve veze sa ovom pričom - naveo je Stefanović.

On je podvukao da je ovo krupan dokaz da je čitava priča fiktivna i izmišljena, te da će i ovo biti predmet rada državnih organa, jer se radi o zloupotrebi.

- Ovo je dovoljno kao dopunski dokaz koji pokazuje kako su ozbiljno radili na pripremi rušenja premijera - naglasio je Stefanović

Prema njegovim riječima, radi se o komplikovanom slučaju, ozbiljnoj laži, prevari i urušavanju državnih institucija.