latinica  ћирилица
30/11/2015 |  10:02 | Autor: SRNA

Malešević danas sa predstavnicima Sindikata obrazovanja

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević sastaće se u Banjaluci sa predstavnicima Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Srpske.
Vlada RS - Foto: RTRS
Vlada RSFoto: RTRS

Malešević ranije je izjavio da je Ministarstvo informisano o visini sredstava koja još nisu isplaćena zaposlenima u oblasti obrazovanja, nauke i kulture.

"Ministarstvo prosvjete i kulture i Vlada Srpske nastoje da što je moguće redovnije vrše te isplate i mi stojimo iza toga da sve što je u skladu sa sadašnjim zakonskim propisima bude isplaćeno radnicima u narednom periodu", rekao je Malešević.

Prema njegovim riječima, poslije usvajanja rebalansa budžeta sigurno će biti isplaćen još jedan dio naknada zaposlenima u ovoj oblasti.

"Mi i dalje stojimo na tom stanovištu da ćemo te naknade, koje su zakonom predviđene, njima isplatiti u dogledno vrijeme", ponovio je Malešević.

On je napomenuo da se prijedlog radne verzije Zakona o osnovnom obrazovanju nalazi na sajtu Ministarstva i da svi zaposleni u obrazovanju imaju mogućnost da putem mejla šalju primjedbe na tekst, da će sve biti razmatrane i da će biti uvažene one koje idu u pravcu da poboljšanja teksta zakona.

"Slično će biti sa radnom verzijom Zakona o visokom obrazovanju. Radna grupa je primila znatan broj primjedbi koje razmatra i sve ono što je u svrhu poboljšanja tog teksta se razmatra i prihvata", dodao je Malešević.

Predsjednik Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske Dragan Gnjatić izjavio je ranije da u ovoj oblasti već mjesecima kasne naknade za prevoz, jubilarnu nagradu, rođenje djeteta, smrt člana uže porodice, kao i naknada predsjednicima sindikalnih organizacija.