latinica  ћирилица
30/11/2015 |  11:46 ⇒ 11:47 | Autor: RTS

Radonjić: Protiv Cibone u Pioniru imamo imperativ pobjede

Crvena zvezda u ponedjeljak dočekuje Cibonu u okviru ABA lige. Poslije sjajne igre i trijumfa nad Realom crveno bijeli imaju imperativ pobjede i u ovom meču, a to je potvrdio trener Dejan Radonjić. Meč se igra u ponedjeljak od 21 sat.
Dejan Radonjić (foto: mondo.rs) -
Dejan Radonjić (foto: mondo.rs)

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao da je ekipa ima veliku obavezu da pobjedi Cibonu u ABA ligi i pored velikog umora.

"U goste nam dolazi klub sa izuzetno bogatom istorijom. Nakon osvajanja ABA lige ušao je u jednu fazu stabilizacije. Cibona je u ovu sezonu ušla sa timom koji očigledno nije mogao da odgovori željama i ambicijama. Ipak, sada u totalno drugačijem ambijentu nam dolazi jer je napravljen niz promjena koje su pozitivno uticale na tim i podigle njegov kvalitet", rekao je Radonjić za klupski sajt.

On je poručio da bi se Zagrepčani sigurno borili za vrh tabele da su sa aktuelnim sastavom počeli sezonu.

"Tu su sada igrači iza kojih su velike karijere, kao i mladi sa velikim talentom. Biće rasterećeni sa željom da iskoriste naš imperativ. Moramo da odgovorimo na obavezu koja je pred nama i kvalitetnom odbranom, maksimalnom koncentracijom i ozbiljnim pristupom pokušamo da kontrolišemo situaciju", naveo je crnogorski stručnjak.

Radonjić ističe da crveno-bijeli ne smeju da dozvole da do izražaja dođe rasterećenost Cibone, već kvalitet njegovog tima.

"Cibona zaslužuje apsolutni respekt. Svjesni smo da neće biti lako, iza nas je samo jedan trening poslije Reala, ali moramo da budemo na visini zadatka. Opterećeni smo problemima, zbog čega nam je pomoć navijača još potrebnija", zaključio je Radonjić.

Utakmica 12. kola regionalne ABA lige između Crvena zvezde i Cibone igra se u ponedjeljak od 21 sat.