latinica  ћирилица
30/11/2015 |  13:45 ⇒ 14:00 | Autor: SRNA

U utorak pretežno sunčano

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje pretežno oblačno vrijeme, saopštili su meteorolozi.
Sunčano - Foto: RTRS
SunčanoFoto: RTRS

Јutro će biti hladno, sa slabim mrazem u višim predjelima, dok će magle biti oko rijeka i po kotlinama. U većini krajeva biće promjenjivo do pretežno oblačno, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Vjetar će biti slab zapadnog i jugozapadnog smijera. Najniža jutarnja temperatura vazduha biće od minus dva do dva, na jugu zemlje i u Krajini od dva do šest, a najviša dnevna od šest do 12 stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Danas preovladava oblačno vrijeme, dok je u 13.00 časova najniža temperatura vazduha izmjerena u Bugojnu nula, a najviša 14 stepeni Celzijusovih u Bijeljini, Gradačcu, Bihaću i Sanskom Mostu.

U ostalim mjestima izmjereno je: Sarajevo jedan, Ivan-sedlo dva, Čemerno, Rudo i Zenica tri, Gacko, Sokolac i Višegrad četiri, Srebrenica i Јajce pet, Foča, Nevesinje, Kalinovik i Mrkonjić Grad šest, Han Pijesak sedam, Bileća i Mrakovica osam, Srbac, Drvar i Livno devet, Mostar, Prijedor, Novi Grad i Ribnik 10, Trebinju, Zvorniku, Doboju, Tuzli i Stocu 11 i Neumu 12 stepeni Celzijusovih.