latinica  ћирилица
30/11/2015 |  22:17 ⇒ 22:18 | Autor: B92

Vučić: Nema državnog udara, ne osjećam se ugroženo

Ko je rekao državni udar? Mediji i dio javnosti sve vrijeme polemišu sa jednim novinarom koji je lansirao tvrdnju o državnom udaru, rekao je premijer Vučić.

"Novinar Dragan Ј. Vučićević je prije deset dana iznio neke stvari koje nisu sasvim istinite, državni udar je kada dolazi do promjene vlasti iznutra. U ovom slučaju, ja ne mislim da je bilo državnog udara, ni snage, ni volje, ni namjere. Ovdje postoji permanentna namjera da se urušava Vlada Srbije, ali nije reč o državnom udaru", rekao je Aleksandar Vučić za RTS.

"Dan prije toga je objavljena moja potjernica na naslovnoj strani tih novina. Niko nije reagovao. Razumijem da je premijer najnapadanija osoba u državi i da nekome smeta. Ta medijska grupacija sve vrijeme tvrdi da nisu pomenuli Vučića. A piše Vučić. Zloupotrebljavaju takvog čoveka (Kornica) da optuže premijera da je kriminalac. Nekome se mnogo žurilo sa takvim napadom", kazao je premijer.

"Ovo je najteža moguća optužba za konkretno krivično djelo. Јa tog čoveka (Kornica) nisam nikada vidio. Јa sam tražio dodatno da odem na poligraf, protiv koga se vodi jedna strašna kampanja. A što se onda svi lažovi plaše detektora laži", naglasio je premijer.

"Neću da dozvolim da Srbija bude reketirana, da bilo ko ucjenjuje, dajte mi “Politiku“ i “Novosti“ kao što su radili za vrijeme vladavine DS-a“, rekao je premijer.

"Neću da dozvolim bilo kome u Srbiji da me povezuje sa bilo kakvim kriminalom, gadim se kriminalaca i bilo kakvih baraba, jer se borim protiv njih i neću da na mene padne bilo kakva sjenka", rekao je Vučić.

"Ne osećam se ugroženo. Ima pokušaja da se uruše kapaciteti vlade i to je nešto što je permanentno", istakao je premijer.