latinica  ћирилица
01/12/2015 |  08:31 | Autor: SRNA

Mjestimično vlažni kolovozi, poledica u višim krajevima

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros se saobraća po mjestimično vlažnim kolovozima, a na dionicama u višim krajevima na prilazu tunelima i preko mostova moguća je mjestimična poledica, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Mokri kolovozi - Foto: RTRS
Mokri kolovoziFoto: RTRS

U usjecima i pored kamenih kosina neophodan je oprez zbog mogućih odrona.

Zbog izgradnje obilaznice na magistralnom putu M-16, dionica Karanovac - Crna Rijeka u mjestu Bočac, saobraća se naizmjenično, lijevom trakom iz pravca Karanovca, uz privremeno postavljenu signalizaciju.

Na istom magistralnom putu, na dionici Crna Rijeka - Ugar, moguće su povremene obustave zbog sanacije kolovoza.

Na lokalitetu HE Bočac 2, na istom magistralnom putu, produženi su radovi miniranja terena zbog čega su svakim danom, osim nedjelje, aktuelne obustave saobraćaja od 12.00 do 13.30 časova.

Produženi su radovi na rekonstrukciji i sanaciji vodovodne i kanalizacione mreže na dionici magistralnog puta Čelinac - Kotor Varoš, na području opštine Kotor Varoš. Saobraća se jednom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila od 7.00 do 18.00 časova.

Danas počinje deminiranje terena zbog čega će biti povremenih obustava saobraćaja na magistralnom putu M-14,1 dionica Brodsko Polje - entitetska granica /Brusnica/, na lokalitetu Klakar Donji od 8.00 do 15.00 časova, i to 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

Polučasovne obustave aktuelne su na istom magistralnom putu u naselju Liješće, lokalitet Šikare od 8.00 do 16.00 časova.

Zbog deminiranja terena biće povremenih obustava saobraćaja na regionalnom putu Srebrenica dva - Bratunac jedan, lokalitet Potočari, do 16. decembra od 8.00 do 16.00 časova, i to 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

Na dionici magistralnog puta M-18, dionica Brod na Drini - granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/ na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila čija dužina prelazi osam metara.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, na magistralnom putu Vukosavlje - entitetska granica /Karuše/ na dionicama Šešlije - Јohovac i Јohovac - Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja i to tako da će se povremene obustave saobraćaja vršiti svaki puni čas i trajaće po 15 minuta, radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

Zbog izlaska vozila i građevinskih mašina koje su angažovane na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu M-16.1, dionica Klašnice jedan - Prnjavor, naseobina Lišnja, od 7.00 do 19.00 časova.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan - Gornja Vijaka dva privremeno će biti preusmjeren saobraćaj na novoizgrađenu saobraćajnicu, zbog izgradnje vijadukta na autoputu Banjaluka - Doboj, dionica Prnjavor - Doboj.

Na regionalnom putu R-413, dionica Kotor Varoš - Mitrovići radi izvođenja radova na rekonstrukciji i sanaciji gradske vodovodne mreže i proširenja kanalizacione mreže, saobraća se naizmjenično jednom trakom.

Na regionalnom putu R-476 dionica Ukrina - Vijaka, u Vijačanima zbog sanacije kolovoza saobraća se povremeno jednom trakom. Na putnom pravcu Karanovac -Mitrovići na mjestu klizišta saobraća se jednom trakom.

Od 23. novembra zabrana na regionalnom putu Bratunac tri - Drinjača ne odnosi se na autobuse prevoznika Holding "Drinatrans" Zvornik. I dalje ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 tone i autobuse klase M3.

Zbog pomjeranja terena obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse na dionici M-5 Sarajevo tranzit. Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren kroz grad Sarajevo.

Počeli su radovi na deminiranju terena na magistralnom putu Srebrenik - Orašje u mjestu Cerik, zbog čega su od 8.00 do 16.00 časova aktuelne polučasovne obustave.

Na graničnim prelazima nema dužih čekanja.

Iz Auto-moto saveza Srpske vozačima savjetuju da voze oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme koja je zakonski obavezna na putevima u BiH.