latinica  ћирилица
01/12/2015 |  14:40 ⇒ 16:28 | Autor: TANЈUG

Sigal spreman da u Srbiji pokrene filmsku asocijaciju (VIDEO)

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je u Beogradu sa holivudskim glumcem Stivenom Sigalom, koji je tom prilikom izrazio spremnost i volju da pomogne i u Srbiji pokrene filmsku asocijaciju s ciljem privlačenja investicija i zapošljavanja mladih.
Stiven Sigal i Tomislav Nikolić - Foto: TANЈUG
Stiven Sigal i Tomislav NikolićFoto: TANЈUG

Nikolić je naglasio da Srbija cijeni to što slavan glumac kao što je Stiven Sigal dolazi u Beograd i prenosi pravu sliku o Srbiji u svijet.

Istakavši da da se Sigal već dokazao kao prijatelj srpskog naroda, tako što je na društvenim mrežama podržao Srbiju tokom katastrofalnih poplava u maju 2014. i pomogao da se prikupi novac za ugrožene.

"Vi ste prijatelj Srbije, i očigledno ste prepoznali naše vrline i dušu, mi to znamo da cijenimo", naglasio je predsjednik Srbije.

Sigal je kazao da je Srbija pretrpila užasnu nepravdu u novijoj istoriji i da u Sjedinjenim Američkim Državama još postoje predrasude o Srbima i pogrešna uvjerenja o dešavanjima tokom devedesetih godina prošlog vijeka.

On je rekao da je spreman da pomogne i izrazio volju da pokrene filmsku asocijaciju u Srbiji, sa ciljem da se privuku investicije iz filmske industrije.

"Filmska asocijacija bi mogla direktno i indirektno da prihodiju preko milijardu dolara i da zaposli mlade ljude", uvjeren je Sigal čiji su filmovi prihodovali čak šest milijardi dolara.

Slavni glumac je takođe izrazio želju da otvori školu aikida, kako bi promovisao taj sport i doprinio afirmaciji Srbije", rekao je Sigal a saopštila Pres služba Predsjednika Srbije.

Stiven Sigal se sastao i sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Stiven Sigal i Aleksandar Vučić (foto: Tanjug)