latinica  ћирилица
01/12/2015 |  14:46 ⇒ 18:08 | Autor: RTRS

Rasprava o rebalansu budžeta u Zvorniku (VIDEO)

U Zvorniku je održana javna tribina o temi "Izrada nacrta rebalansa budžeta za ovu godinu" i " Izrada Nacrta budžeta za 2016. godinu" koje su odbornici usvojili na prošloj sjednici skupštine opštine.
Zvornik - rasprava o budžetu - Foto: RTRS
Zvornik - rasprava o budžetuFoto: RTRS

Tribini su prisustovali predstavnici opštinskog odjeljenja za finansije i budžetski korisnici.

Najavljena povećana izdvajanja budžetske korisnike raduju. Zvornički centar za socijalni rad dobiće 130 hiljada maraka više u odnosu na 2015.

-Nema razloga da ne budemo zadovoljni, jer to su manje-više zakonom uređena prava. Ako se slučajno desi da nije dobro usaglašen budžet, ona se ispeglaju putem rebalansa, uglavnom korisnici dođu do svih svojih prava, kaže Vukašin Nikolić, direktor Centra za socijalni rad Zvornik.

Nacrtom je predviđeno da izdvajanja za Dom kulture ostanu na nivou ovogodišnjih, iz opštinske kase dobiće 60 hiljada maraka.

Đorđe Deurić, ЈU Dom omladine Zvornik, istiće da su dvajanja za kulturu uvijek mala i nedovoljna, ali s obzirom na situaciju treba biti zadovoljan budžetom koji je predviđen.

Najveći dio primjedbi odnosio se na poštovanje rokova, ali i isplata budžetom predviđenog.

Srđan Despić, načelnik Odjeljenja za finansije opštine Zvornik, naglasio je da je cilj rasprave da se sa budžetskim korisnicima usaglase njihove potrebe i mogućnosti Opštine. "Ograničeni smo od ministarstva finansija, ali otprilike, gledali smo udruženja i grantove i da povećamo sredstva u zavisnosti od njihovih potreba", navodi Despić.

Budžet opštine Zvornik za narednu godinu iznosiće 22 i po miliona maraka, što je za 2 miliona i 250 hiljada više u odnosu na ovu godinu.