latinica  ћирилица
01/12/2015 |  18:03 ⇒ 19:14 | Autor: Blic

Novi spiskovi Brozove imovine na 1.000 strana

Ostavinska rasprava o podjeli imovine nekadašnjeg doživotnog predsjednika SFRЈ Јosipa Broza Tita, koja se vodi pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu, juče je odložena kako bi se pravni zastupnici Brozovih nasljednika upoznali sa sadržinom novih spisa.

Novo ročište za ostavinsku raspravu zakazano je za 16. decembar. Do odlaganja je došlo jer su advokatima Brozovih nasljednika naknadno uručeni novopristgli spisi o kojima treba da se izjasne.

- To su spisi koji su u sud stigli prije više od mjesec dana ali zbog tehničkih problema, odnosno zato što nije radila fotokopir mašina, oni nam nisu dostavljeni. Koleginica je u međuvremenu uspjela da ih kopira i da nam ih dostavi. To su spisi koji su stigli sa strane, a mi i dalje skupljamo dokaze kako bismo tačno utvrdili šta je imovina Јosipa Broza - rekla je za "Blic" Violeta Kočić Miraček, zastupnik Titovog sina Miše i unuke Zlatice.

Ona je rekla da je riječ o kutiji punoj pisanog materijala, i da tek treba da ga pogleda, nakon čega će se izjasniti o njima. Ti spiskovi sadrže na hiljade strana, i biće potrebno vrijeme da se pregledaju. Procjena suda je da će to biti moguće do 16. decembra 2015.