latinica  ћирилица
01/02/2016 |  08:58 | Autor: B92

Mihajlović: Pobjeda nad Interom moj najveći trenerski uspjeh

Trener Milana Siniša Mihajlović istakao je nakon sinoćne pobjede nad Interom (3:0) da mu je to najveći uspjeh u dosadašnjoj trenerskoj karijeri.
Siniša Mihajlović (FOTO: news-blic.com) -
Siniša Mihajlović (FOTO: news-blic.com)

"Rosoneri" su razbili gradskog rivala sjajnom završnicom u drugom poluvremenu, a strijelci su bili Aleks, Karlos Baka i Mbaje Nijang.

- Ovo mi je svakako najveći uspjeh otkako sam postao trener. Dobiti gradski derbi na ovakav način je divna stvar, ovakve utakmice se pamte u istoriji - rekao je Mihajlović.

Milan tokom cijele sezone igra sa mnogo oscilacija, a u posljednja četiri kola je imao dvije pobjede, uz remije sa Romom i Fiorentinom.

- Najavio sam da ćemo se u drugom dijelu sezone osvetiti za rezultate iz prvog dijela, i za sad nam ide dobro. Dobili smo Fiorentinu i Lacio, a trebalo je da pobijedimo i Romu - istakao je srpski stručnjak.

Crveno-crni su šesti na tabeli Serije A sa 36 bodova, dva manje od Rome, a pet od gradskog rivala Intera, koji su na pozicijama koje vode u Ligu Evrope. Cilj Milana je, ipak, Liga šampiona, a Fiorentina "bježi" šest bodova.

- Ovaj meč smo dobili jer smo iskoristili većinu naših prilika, a mogli smo još. Rekao sam momcima na poluvremenu da ne misle kako vode i da brane vođstvo, već da se ponašaju kao da je 0:0 - rekao je Mihajlović.