latinica  ћирилица
01/02/2016 |  12:20 ⇒ 14:29 | Autor: TANЈUG

FINA: Srbija i Savić najbolji u 2015. godini

Svjetska plivačka federacija (FINA) proglasila je vaterpolo reprezentaciju Srbije za najbolju ekipu u 2015. godini.
FINA: Proglašenje najboljih u 2015. godini (Foto:Giorgio Scala / Deepbluemedia) -
FINA: Proglašenje najboljih u 2015. godini (Foto:Giorgio Scala / Deepbluemedia)

Nagradu je na svečanosti u Budimpešti primio kapiten "delfina" Živko Gocić, iz ruku visokog funkcionera LEN Tamaša Đajrfaša.

Ujedno, FINA je izabrala i selektora Srbije Dejana Savića za najboljeg stručnjaka prošle godine.

"Velika mi je čast i zadovoljstvo. Želim da se zahvalim na ovoj prestižnoj nagradi u svoje i ime saigrača iz reprezentacije, kao i selektora Dejana Savića. Protekla godina bila je sjajna za srpski vaterpolo, osvajanje zlatnih medalja na Svjetskom prvenstvu i Svjetskoj ligi, a kao kruna uspješne godine bilo je zlato na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Beogradu", rekao je Gocić, a prenosi sajt Vaterpolo saveza Srbije.

Svečanosti su prisustvovali predsjednik VSS Milorad Krivokapić, generalni sekretar Nemanja Marijan i član vaterpolo komiteta FINA Aleksandar Šoštar.

Ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić čestitao je vaterpolo reprezentaciji izbor za najbolju ekipu u 2015. godini.

"Јoš jedno priznanje i potvrda da imamo zlatnu generaciju srpskog vaterpola, predvođenu najboljim trenerom na svijetu Dejanom Savićem. Hvala vam na svemu što činite za ovaj sport i Srbiju. Od srca vam čestitam i želim da u 2016. ostvarite vaš najveći san", navodi se u čestitki.

Podsjetimo, srpski vaterpolista Duško Pijetlović najbolji je igrač Evrope u izboru LEN i svijeta u izboru magazina "Swimming world", dok je Filip Filipović najbolji u anketi sajta "Waterpolo world" za 2015. godinu.