latinica  ћирилица
01/02/2016 |  14:12 ⇒ 14:14 | Autor: TANЈUG

Probijen tunel Savinac, Vučić čestitao uz šampanjac

Desna cijev tunela "Savinac" dužine 270 metara na Koridoru 11, u blizini Takova, probijena je danas, a premijer Aleksandar Vučić čestitao je radnicima i u to ime otvorio šampanjac.
Probijen tunel Savinac, Vučić čestitao - Foto: TANЈUG
Probijen tunel Savinac, Vučić čestitaoFoto: TANЈUG

Probijanjem ove cijevi, probijeni su svi tuneli na dionici Ljig-Preljina.

Na dionici Koridora 11 od Ljiga do Preljine asfaltirano je 36 kilometara od ukupno 40 kilometara autoputa u punom profilu, a u kvalitet radova danas se uvjerio premijer Vučić, koji je obišao taj putni pravac.

Premijer se provozao zajedno sa novinarima tim autoputem, a u autobusu su bili i potpredsjednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović ambasador Azerbejdžana Eldar Hasanov.

Lijeva cijev Savinca u dužini od 270 metara je probijena u septembru 2015. godine, a radove izvodi domaće preduzeće Planum.
Probijanjem tunela Savinac povezana je kompletna dionica u dužini od 40 kilometara. Ugovorena vrijednost trunela Savinac je 9,85 miliona evra.

Dionica Ljig - Preljina je duga oko 40 km i već je završeno 36 km autoputa, a zvanični rok za završetak autoputa od Ljiga do Preljine je 25. avgust 2016.