latinica  ћирилица
01/02/2016 |  16:45 ⇒ 17:45 | Autor: RTS

Sve spremno za sutrašnji početak EP u futsalu

Futsal tim Grada Beograda, predvođen gradonačelnikom Sinišom Malim i predsjednikom Skupštine Nikolom Nikodijevićem, odigrao je revijalni meč protiv čelnika Fudbalskog saveza Srbije u Kombank areni, dan uoči početka Evropskog prvenstva u futsalu.
Funkcioneri isprobali Arenu pred futsal šampionat - Foto: TANЈUG
Funkcioneri isprobali Arenu pred futsal šampionatFoto: TANЈUG

Za FSS igrali su potpredsjednik Slaviša Kokeza, bivši generalni sekretar Zoran Laković, selektor futsal reprezentacije Srbije Aca Kovačević i na taj način protiv gradskih funcionera isprobali specijalnu podlogu u Areni, uoči sutrašnjeg meča između Srbije i Slovenije na otvaranju prvenstva.

Rezultat nije bio u prvom planu, već rekreacija i zabava kako bi se promovisao turnir.

"Nakon Evropskog prvenstva u vaterolu, Beograd je domaćin šampionata i u futsalu. Biće to nova prilika da pokažemo da smo svijetska metropola i pozvao bih navijače da ispune tribine, ali i da oborimo rekord od 8.000 gledalaca koji je postavljen u Belgiji", rekao je Mali novinarima.

Mali je dodao da je Arena spremna za novi spektakl i da izgleda sjajno.

Nikodijević je otkrio da su iz UEFA stigle pohvale za organitaciju takmičenja.

"Uefa je najveća evropska sportska organizacija i samim tim činjenica da se igra u Beogradu je velika čast. Ljudi iz Uefe su oduševljeni kako su tekle pripreme za šampionat. Arena je veliko bogatstvo Beograda, sport najveći ambasador Srbije u čitavom svijetu i vjerujem da ćemo poslati pravu sliku", naveo je Nikodijević.

Selektor futsal reprezentacije Srbije Aca Kovačević istakao je da se nada da će ekipa napraviti iskorak i osvojiti medalju.

"Želimo da prođemo prepreku, zvanu četvtfinale i uz pomoć navijača pokušamo da napravimo veliki uspjeh, zaključio je Kovačević.

Šampionat Evrope u futsalu, koji se održava od 2. do 13. februara, počinje sutrašnjom utakmicom Srbije i Slovenije od 18.30 sati.