latinica  ћирилица
01/02/2016 |  16:56 | Autor: SRNA

Marković: Bosiću nisu sporni Sud i Tužilaštvo BiH, već institucije Srpske

Član Glavnog odbora SNSD-a Milica Marković izjavila je da je skandalozno to što lider SDS-a Mladen Bosić smatra da Sud i Tužilaštvo BiH nisu sporni zbog njihove neustavne pozicije i djelovanja pod uticajem političkog establišmenta iz Sarajeva nego zato, kako je rekao, što se ne obračunava sa institucijama iz Republike Srpske.
Milica Marković - Foto: RTRS
Milica MarkovićFoto: RTRS

Markovićeva je istakla da je žalosno to što srpski predstavnici okupljeni u takozvani Savez za promjene znaju da su Sud i Tužilaštvo BiH pod uticajem SDA i Bakira Izetbegovića i da su pristali da se obračunavaju čak i sa svojim institucijama, ali sarajevskim oružjem.

- Smatram da su oni zarad svojih fotelja, umjesto dejtonske, pristali na BiH koju je zamislio Bakir Izetbegović, u kojoj jednu trećinu treba pohapsiti, jednu uzeti u janjičare i jednu trećinu pretvoriti u raju. Na tom konceptu danas radi zdušno SDS i njihovi poslanici i ministri u Sarajevu i ostali okupljeni u Savezu za promjene i to, nažalost, slabi poziciju Republike Srpske - ocijenila je Markovićeva.

Prema njenim riječima, doći će vrijeme kada će se narod odrediti o tome i kazniti takvo ponašanje srpskih predstavnika u Sarajevu.

Lider SDS-a Bosić izjavio je danas novinarima da smatra da je pravosuđe u BiH jedan od glavnih izvora krize i stalno se govori da je neophodno izvršiti velike promjene, naglašavajući da je dokaz za njegovu tvrdnju to da niko od funkcionera umiješanih u velike skandale korupcije u Republici Srpskoj nije procesuiran.