latinica  ћирилица
01/02/2016 |  19:24 ⇒ 19:24 | Autor: SRNA

SDA: Opredijeljenost za očuvanje koalicije sa SBB-om

Kolegijum SDA danas je na sjednici u Sarajevu još jednom potvrdio opredijeljenost za očuvanje koalicije sa SBB-om.
SDA (ilustracija) -
SDA (ilustracija)

Iz SDA je saopšteno da Kolegijum ove stranke očekuje da ta koalicija snažno nastavi sa reformskim procesima i ekonomskim oporavkom u najboljem interesu BiH i njenih građana.

Kolegijum SDA zahtijeva od institucija BiH da se konačno riješi pitanje održivog modela finansiranja RTV sistema.

- Očekujemo da Savjet ministara BiH na prvoj narednoj sjednici predloži zakon kojim će se to omogućiti. Ukoliko se ovo pitanje ponovo skine sa dnevnog reda sjednice Savjeta ministara, kao što je to učinjeno prethodna dva puta, zadužen je Klub poslanika SDA u Parlamentarnoj skupštini BiH da u parlamentarnu proceduru predloži odgovarajući zakon - dodaje se u saopštenju.

Kolegijum SDA zahtijeva da ministar finansija Federacije BiH Јelka Miličević stavi van snage odluku o raspodjeli javnih prihoda, "jer je nezakonita i donesena na štetu kantona sa bošnjačkom većinom".

- Od Vlade i Parlamenta FBiH traži se da posvete dužnu pažnju ovom pitanju i spriječe samovolju pojedinih ministara HDZ-a BiH - navodi se u saopštenju.

Na današnjoj sjednici Kolegijuma SDA sramnom je ocijenjena odluka visokog sudskog i tužilačkog savjeta o zabrani nošenja marame nosiocima pravosudnih funkcija.